Sevilla se približila Realu, golijada u derbiju Baskije
FOTO: EPA

La Liga - 19. kolo

Sevilla se približila Realu, golijada u derbiju Baskije

H. Zilić

Odigrana su tri duela 19. kola španske La Lige.

Sevilla se približila Real Madridu na pet bodova zaostatka uz meč manje. Andalužani su večeras nakon velike borbe savladali Cadiz sa 0:1, a junak je bio Ocampos koji je postigao pogodak u 58. minuti na asistenciju Rakitića.

U derbiju Baskije Atlethic Bilbao je nakon preokreta savladao Osasunu sa 1:3.

Vodio je tim iz Pamplone sa 1:0 golom Garcije u desetoj minuti, a onda na scenu stupa Sancet. Fudbaler Bilbaa postigao je hat-trick u 16., 25. i 68. minuti i tako donio trijumf svom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prvom meču današnjeg programa 19. kola, Villareal je sa 5:0 deklasirao Levante uz dva pogotka Morena, a golove za Žutu podmornicu još su postigli Dia, Torres i Trigueros.

Top Komentari

irnes4
Ako sad sevilja ne osvoji nece nikad Samo da se vrati Nesyr bice jos jaci
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi