La Liga traži da se istraže City i PSG

Krše fair-play?

La Liga traži da se istraže City i PSG

Edmir Škorić

Španska La Liga pozvala je UEFA-u da istraži trošenje novca Manchester Cityja i PSG-a povodom kršenja financijskog fair-playa.

Predsjednik španske lige Javier Tebas rekao je kako je City u vlasništvu konzorcijuma iz Abu Dhabija, a PSG-ov vlasnik je konzorcijum iz Katara, što znači da imaju koristi od državne pomoći i na taj način se nanosi nepopravljiva šteta fudbalskoj industriji.

On je 22. avgusta uputio pismo UEFA-i i traži da se istraže Manchester City i PSG, a sada je na nadležnim organima da "pročešlja" papire spomenutih klubova i da utvrdi da li su poslovali transparentno.

Prema pravilima financijskog fair-playa, klubovi ne smiju potrošiti više novca nego što su zaradili. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parižani su tokom ljeta doveli za 222 miliona eura Neymara, a za 180 miliona Kyliana Mbappea, koji je najprije došao na posudbu. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi