La Liga uputila čestitku Bundesligi zbog povratka, čestitka otišla i za Hrvatsku te Srbiju

Lijep gest Španaca

La Liga uputila čestitku Bundesligi zbog povratka, čestitka otišla i za Hrvatsku te Srbiju

Teme:

Španska La Liga uputila je čestitku njemačkoj Bundesligi povodom odluke da se ista nastavi ovog mjeseca.

Bundesliga je tako postala prva od liga petice koja je odlučila da se vrati na teren nakon pauze uzrokovane koronavirusom.

Kod Španaca još uvijek nema zvaničnih informacija o povratku, ali se nagađa s početkom juna. Podsjetimo, početkom ove sedmice timovi iz La Lige išli su na testiranja i očekuje se da se do vikenda vrate treninzima.

Španija je jedna od zemalja koje su bile najviše pogođene virusom Covid19. Do sada je u toj zemlji preminulo čak 25 hiljada i 850 ljudi po čemu su Španci četvrti u svijetu odmah iza Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Italije.

Ipak, igrači i navijači se nadaju povratku na teren obzirom da se situacija u posljednje vrijeme stabilizirala i počele su se popuštati restriktivne mjere.

"Iz La Lige želimo čestitati Bundesligi zbog odluke njene Vlade da ponovo pokrene takmičenje u drugoj polovini maja. Također, čestritamo i drugim ligama koje se također reaktiviraju kao što su Poljska, Izrael, Turska, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Danska i Portugal", navodi se u saopštenju La Lige.

"Ovo je vrlo dobra vijest za evropski fudbal, za povratak u 'novu normalu' i za ponovno aktiviranje tako važne ekonomske i društvene aktivnosti", dodaje se.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"La Liga i klubovi koji se takmiče u njoj nastavljaju raditi kako bi se fudbal u Španiji također vratio. Počeli smo jučer s testiranjem igrača, nastavit ćemo s treninzima a završetak će biti kada se navijači vrate na stadione".

Za sada igrači u Španiji mogu samo individualno da treniraju u trening centrima, ali u drugoj polovini maja bit će mogući i treninzi u manjim grupama.

Top Komentari

EdwinPol
Kakve budale, zivote riskiraju zbog fudbala... znamo sta je u Italiji fudbalska utakmica ucinila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi