Skandal na Apeninima: Luis Suarez varao na testu poznavanja italijanskog jezika

NIšta od pasoša

Skandal na Apeninima: Luis Suarez varao na testu poznavanja italijanskog jezika

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez prošle sedmice polagao je test italijanskog jezika kako bi mogao dobiti pasoš ove države.

Suarezova žena je iz Italije i zbog toga on ima mogućnost da dobije pasoš ove zemlje. Urugvajac se povezivao s transferom u Juventus i mnogi vjeruju da je zbog toga dolazio na test jer Stara dama je htjela da on bude registrovan kao igrač iz Evrope, a ne stranac.

Zbog toga je napadač Barcelone prošle sedmice doputovao u Perugiju gdje je polagao test italijanskog jezika koji je neophodan kako bi on mogao dobiti pasoš Italije.

Nakon testiranja objavljeno je da je Suarez položio test za poznavanje italijanskog jezika nivo B1. No, Juventus je odustao od transfera jer procedura oko pasoša traje oko pola godine što u Staroj dami nisu mogli da čekaju.

Međutim, ugledni novinar Fabricio Romano objavio je jutros poprilično skandalozne informacije. Naime, on piše da se pojavio veliki problem oko Suarezovog testa jer tu postoji veliki broj nepravilnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romano piše da je preliminarna istraga Anse pokazala da je Suarez unaprijed dobio pitanja koja su bila na testu, te da je varao. Istraga se nastavlja, ali kako stvari stoje njegov test koji je uradio će biti poništen i od pasoša Italije za sada nema ništa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
Ovaj romano je preselio Dzeku u juve, Suareza u juve sad palamudi nesta
9 0
zvjezdan10
Đe bi on to, baš odaje utisak inteligentne osobe koja bi talijanski pripremila i položila za 5 dana
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi