Lacazette golčinom srušio Napoli i odveo Arsenal u polufinale Evropske lige

Topnici slavili u Napulju

Lacazette golčinom srušio Napoli i odveo Arsenal u polufinale Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon što su u četvrtfinalu bili bolji od Napolija.

Arsenal je prvi susret na Emiratesu prije sedam dana dobio sa 2:0, ali mnogi su očekivali da Napoli ima snagu da to nadoknadi i čak dođe do potpunog preokreta.

Iako su Napolitanci imali incijativu tokom cijele utakmice večeras na San Paolu na kraju je Arsenal izašao iz dvomeča kao pobjednik. Topnici su se branili većinu utakmice, no na kraju su uspjeli u Napulju da slave s minimalnih 1:0.

Napoli je krenuo ofanzivno od prve minute, a odličnu priliku za vodstvo imali su u 27. minuti kada je Milik promašio zicer. Topnici su samo desetak minuta kasnije to kaznili i to na maestralan način.

Fantasičan slobodan udarac izveo je Alaxandre Lacazette koji je matirao golmana Napolija za 0:1 i utišao domaće navijače. U drugom poluvremenu gosti su se fokusirali na odbranu svoje mreže i nisu se trudili da zaprijete Napoliju.

Napoli je od samog početka drugog dijela vršio nevjerovatan pritisak, ali jednostavno nisu mogli do gola. Još nekoliko nevjerovatnih prilika propustio je Milik koji je večeras totalno bio van svog elementa.

Na kraju ostalo je 0:1, te je se Arsenal zasluženo plasirao u polufinale s ukupnih 3:0. U polufinalu Topnici će igrati protiv Valencije koja je bila ubjedljiva u duelu protiv Villarreala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta na veoma dobrom nivou.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Niklas
Ovaj vam je Kolasinac super igracina Odakle su mu roditelji inace. Lik je gromada. Kako igra u repki BIH?
0 2
Niklas
Ovaj vam je Kolasinac super igracina Odakle su mu roditelji inace. Lik je gromada. Kako igra u repki BIH?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi