'Lacazette nema kondicije i nije igrač za velike utakmice'
Foto: EPA

Francuz nedovoljno dobar za čelnike Manchester Uniteda

'Lacazette nema kondicije i nije igrač za velike utakmice'

Stručni štab i čelnici Manchester Uniteda smatraju da Arsenalovo novo pojačanje, Alexandre Lacazette nije dovoljno dobar za englesku Premier ligu.

Naime, prema navodima iz engleskih medija, trener Uniteda Jose Mourinho je neko vrijeme pratio napadača Lyona, prije nego što će se on pridružiti Arsenalu.

Ipak, Mourinho je odlučio dovesti Romelua Lukakua iz Evertona za 75 miliona funti, nakon što su u Unitedu počeli ozbiljno sumnjati u Lacazetteove sposobnosti.

"Lacazette je praćen jer je najbolji strijelac u francuskom fudbalu, ali dosta njegovih golova su bili penali", izjavio je izvor blizak Unitedu za Daily Express, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na kraju se odustalo od njega jer nema kondicije, svojom snagom ne može uticati na igru i nije igrač za velike utakmice."

Da li su ovakve izjave samo "bockanje" velikih rivala, ili čelnici Uniteda zaista imaju ovakvo mišljenje o Lacazetteu nije poznato, ali se Francuskom napadaču ne mogu osporiti sjajne partije u dresu Lyona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi