Rooney se emotivnom porukom oprostio od Uniteda
Foto: EPA

Otišao nakon 13 godina

Rooney se emotivnom porukom oprostio od Uniteda

Legendarni engleski napadač Wayne Rooney od danas više nije fudbaler Manchester Uniteda, u kojem je proveo posljednjih 13 godina.

Rooney se odlučio vratiti u svoj matični klub Everton iz kojeg je 2004. godine stigao na Old Trafford, a putem Instagrama je poslao oproštajnu poruku saigračima, ljudima iz kluba te navijačima Crvenih đavola.

"Želim samo da kažem veliko hvala za sve u Manchester Unitedu. Hvala svim menadžerima i trenerima koji su me trenirali, čelnicima kluba, svim saigračima s kojim sam igrao, osoblju s kojim sam surađivao i, konačno, nevjerovatnim navijačima. Imao sam čast i sreću da igram za vas sve ove godine. Hvala vam za uspomene", napisao je Rooney.

Wayne Rooney je sa Manchester Unitedom osvojio doslovno sve što se moglo osvojiti - Od Premier lige do Lige prvaka i Evropske lige, a tokom 13 godina provedenih u crvenom dresu izrastao je u ikonu i jednu od najvećih legendi u historiji slavnog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wayne Rooney je sa Evertonom potpisao dvogodišnji ugovor, a finansijski detalji još uvijek nisu poznati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije