Lacazette zna šta Liga Evrope znači za Wengerovu budućnost na Emiratesu

Arsenal nema izbora

Lacazette zna šta Liga Evrope znači za Wengerovu budućnost na Emiratesu

Ljetošnje skupocjeno pojačanje Arsenala, Alexandre Lacazette želi osvojiti Ligu Evrope sa Topnicima, jer osim prestižnog trofeja ovaj uspjeh bi vjerovatno omogućio Arseneu Wengeru da zadrži svoj posao.

Arsenal je do mjesta u polufinalu Lige Evrope došao eliminacijom moskovskog CSKA sa ukupnih 6:3, ali će sada Topnici imati puno teži zadatak s obzirom da je naredna prepreka na putu do finala Atletico Madrid.

Londonski klub prošle sezone nije uspio obezbijediti učešće u Ligi prvaka kroz Premier ligu, a male su šanse da će i ove godine to Topnicima poći za rukom, pa je osvajanje Lige Evrope jedini način da se Wengerovi izabranici naredne sezone nađu u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Nakon razočaravajućih rezultata u domaćem šampionatu, navijači Arsenala sve više i više osporavaju Arsenea Wengera, a Lacazetteu je jasno da Topnici moraju ići na osvajanje Lige Evrope i kako bi spasili posao francuskom stručnjaku.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Osvajanje Lige Evrope može biti način da zadržimo našeg trenera, jer je on ipak uradio toliko toga dobroga za klub. Želimo osvajati trofeje... To bi nam spasilo sezonu jer u Premier ligi nam i ne ide baš najbolje", poručio je Lacazette.

Inače, već je najvaljeno da će uprava Arsenala po završetku sezone napraviti procjenu Wengerovih rezultata, a kako sada stvari stoje njegov odlazak sa klupe Topnika nakon 22 godine je realna opcija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi