Start za zatvora u grupi Zrinjskog: Crveni karton je još i blaga kazna za ovo!

Lahdo je bio strašno neoprezan

Start za zatvora u grupi Zrinjskog: Crveni karton je još i blaga kazna za ovo!

Eldar Ganibegović

Strašan start vidjeli smo večeras u Nizozemskoj u meču grupe E Konferencijske lige gdje se nalazi i Zrinjski. Crveni karton bio je neminovnost.

U okviru drugog kola grupe E Konferencijske lige AZ Alkmaar je ugostio varšavsku Legiju. Domaći tim je na kraju slavio pobjedu od 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Pavlidis u 52. minuti. Međutim, jedan drugi detalj je obilježio meč.

Radi se o crvenom kartonu koji je dobila domaća ekipa. Konkretno, zaradio ga je Lahdo u 65. minuti.

Igrač AZ-a je đonom startao na glavu Ribeira i dobio direktan crveni karton. Mala kazna za ono što je uradio, pogledajte.

Oglasi

Jasno je da ga nakon ovoga očekuje suspenzija. Vidjet ćemo na koliko utakmica, no jasno je da propušta dvomeč s Aston Villom.

Podsjetimo, u istoj grupi se nalazi i Zrinjski koji je večeras u 94. minuti ispustio bod kod Aston Ville nakon velike borbe.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon dva kola sada sve četiri tima u grupi E imaju po tri boda i sve je i dalje otvoreno.

Naredno kolo donosi utakmice Zrinjski - Legia i AZ Alkmaar - Aston Villa. Ti mečevi igraju se 26. oktobra. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi