Najgori sudija svijeta ponovo na djelu: Lahoz odlukama uništio katalonski derbi

Nevjerovatno je šta je uradio od utakmice

Najgori sudija svijeta ponovo na djelu: Lahoz odlukama uništio katalonski derbi

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 15. kola Primere odigrali su Barcelona i Espanyol. Naravno radi se o katalonskom derbiju, a na kraju pobjednika nije bilo.

Barcelona je bila apsolutni favorit na ovom susretu, ali na kraju gosti idu kući veseli jer su došli do jako važnog boda u teškoj utakmici.

Krenulo je sjajno za domaću ekipu. Igrala se 7. minuta kada je Christensen asistirao, a Marcos Alonso matirao golmana gostiju za vodstvo Barcelone.

Očekivalo se tada da će Barcelona do vrha napuniti mrežu Espanyola, ali to se nije desilo, a čak su domaći ostali i bez pobjede.

Ono što se mora istaći jeste ponovo užasno suđenje Lahoza, koji je na Svjetskom prvenstvu uništio utakmicu između Argentine i Nizozemske, a isto je uradio i danas.

Lahoz je dijelio kartone kao na traci, te je podijelio ukupno petnaest žutih i dva crvena kartona, a dosudio je i jedanaesterac.

Oglasi

Penal koji je dosudio bio je za goste u 73. minuti. Nakon blagog kontatka Lahoz je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Joselu.

Odluku koju je donio Lahoz, te realizaciju Joselua možete pogledati OVDJE.

U 78. minuti Lahoz je nakon drugog žutog kartona odlučio isključiti nogometaša Barcelone Jordija Albu, ali to je bio samo početak njegovo cirkusa.

Dvije minute kasnije čak dva crvena kartona za goste. Pocrvenio je prvo Vinicius Souza, a nekoliko sekundi nakon njega i Leandro Cabrera.

Ipak nakon dosta dugog konsultovanja sa VAR-om, poništen je crveni karton Cabrere, te je on vraćen u igru i snage su bile izjednačene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je imala sjajnu priliku preko Lewandowskog u 90. minuti utakmice, ali je golman Alvaro Fernandez sjajno odbraio njegov šut.

Iako je Lahoz utakmicu produžio za čak devet minuta, golova više nije bilo, te je utakmica završena remijem Barcelone i Espanyola, a konačan rezultat bio je 1:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1650229672
Ovaj sto pise il je igro keca na barsu ili je fan njihov hahah
15 7
Ramo Legenda
Katalonci duvajte ga
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi