"Lako je ostati na zemlji kada osvojite Ligu prvaka, ali ako počnete piti i drogirati se..."
Klopp je bio vrlo oprezan uoči meča sa Napolitancima

Trener Liverpoola ne zanimljiv način komentarisao svoj tim nakon osvajanja trofeja Lige prvaka

"Lako je ostati na zemlji kada osvojite Ligu prvaka, ali ako počnete piti i drogirati se..."

S. Pašalić

Liverpool će večeras odigrati utakmicu Lige prvaka u gostima kod Napolija.

Redsi kreću u novu sezonu najelitnijeg klupskog takmičenja nakon što su prošle sezone uspjeli osvojiti trofej te će imati težak zadatak u pokušaju da odbrane naslov prvaka.

Ekipa Jurgena Kloppa je i prošle sezone igrala u grupi sa Napolijem te je poražena na Sao Paolu sa 1:0, a trener Liverpoola je na press konferenciji govorio o meču koji očekuje njegovu ekipu, ali se osvrnuo i na prošlu sezonu.

"Mnogo razgovaramo o intenzitetu. Utakmica protiv Napolija prošle sezone nije bila sa previše intenziteta. To je bio problem organizacije", rekao je Klopp na press konferenciji pred utakmicu.

"Jednostavno nismo bili ... sve što radimo, sve što kažemo momcima, sve se odnosi na intenzitet i koliko moramo uložiti, ali prije toga je sve u informacijama, šta sve trebate raditi u ovome trenutku?"

"Napoli igra specifičan stil. Da budemo vrlo jednostavni, igrali smo protiv njih u našoj odbrani kao da su imali jedan broj 6, ali imali su dvije šestice."

"Znali smo prije utakmice. Rekli smo im da imaju dvije šestice, ali onda su svi došli prekasno i tada je to počelo. Pokušali smo to promijeniti u utakmici i niko nije slušao i niko se nije mogao promijeniti. Na kraju su imali sreće što su postigli kasni gol, ali imali smo sreće što je bilo samo 1:0."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo uložiti sve što imamo. Ne možemo igrati protiv Napolija duboko u svojoj polovici, to ne prolazi. Dakle, moramo raditi ono u čemu smo dobri, ali paziti da odgovara Napoliju i tada imamo tu priliku, ali tamo ne idemo kao favoriti", rekao je Klopp koji je i na zanimljiv način komentarisao svoj tim nakon osvajanja Lige prvaka.

"Lako je ostati prizemljen nakon osvajanja Lige prvaka, ali ako počnete uzimati drogu i piti, voziti različite automobile ili ostavljate svoju žene kod kuće jer ste pobjednik Lige prvaka, ne mogu vam pomoći", dodao je trener Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije