Lalatović: Željezničar ima to nešto što meni odgovara
Foto: MN Press

Srbijanski stručnjak se spominje kao jedan od mogućih trenera Željezničara

Lalatović: Željezničar ima to nešto što meni odgovara · Intervju

Na Grbavici se posljednjih dana sve glasnije priča kako će Admir Adžem uskoro postati bivši. 

Pod Adžemovim vodstvom Željezničar je ove sezone osvojio titulu pobjednika Kupa BiH, međutim to nije zadovoljilo čelnike tima sa Grbavice koji su navodno odlučni da u narednu sezonu uđu s novim trenerom.

Kao mogući trener Željezničara u narednoj sezoni već danima se spominje Nenad Lalatović. Ime je to srbijanskog stratega koji je u dosadašnjoj karijeri, između ostalog, vodio Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Čukarički, a tragom informacija koje su se pojavile u koloarima konaktirali smo Lalatovića koji je istakao da bi preuzimanje Željezničara bila ogromna čast za njega.

"Konkretnih razgovora sa Željezničarom nije bilo, mada me je jučer kontaktirao jedan čovjek i pitao da li sam zainteresovan da dođem u Sarajevo. Rekao sam mu ono što sada i vama, Željezničar je veliki klub i svakako da bih mi bila čast biti trener. Željezničar ima to nešto što meni odgovara, a to je da voli pobjeđivati. Mene zanimaju samo ambiciozni klubovi", kazao je Nenad Lalatović za SportSport.ba.

Sa bh. prvenstvom je, kaže nam, prilično upoznat. Posebno sa Željezničarom.

"Baš sam spletom okolosti imao priliku da gledam derbi između Željezničara i Sarajeva. Prema onome što sam vidio, Željezničar ima prilično dobar tim, međutim u finišu sezone su ostali bez titule, koja je i ovaj put otišla u Mostar. Bh. liga je zanimljiva, ima tu dobrih fudbalera, i meni kao treneru bi svakako bio izazov raditi u jednom takvom okruženju."

Lalatović ističe da na stolu ima nekoliko ponuda...

"Ma, mogu odmah sutra početi raditi. Zvali su me iz Radničkog, u kontaktu sam također sa Budućnosti iz Podgorice, CSKA iz Sofije i još nekim klubovima iz Kazahstana. Vidjet ćemo, vrlo brzo bi se trebalo nešto riješiti, jer volim da radim", podvukao je 40-godišnji Lalatović na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi