Španska La Liga će doživjeti ogromne promjene, mijenja se i sam naziv 

EA Sports novi sponzor

Španska La Liga će doživjeti ogromne promjene, mijenja se i sam naziv 

Edmir Škorić

EA Sports, zadužen za izradu videoigara među kojima je planetarno popularna FIFA, bit će glavni sponzor špannske LaLige.

Prema pisanju madridske Marce, promjene će se dogoditi na svim vizualnim elementima kao što su logotipi, grafike i fontovi.

Sredinom jula La Liga je službeno objavila da je saradnja sa dosadsašnjim sponzorom Santander bankom pri kraju, i od tada je vodstvo La Lige bilo u potrazi za novim sponzorom.

Pojavila se interesantna i jako isplativa solucija - EA Sports. S ovim sponzorom La Liga će godišnje zarađivati 30 miliona eura, dok je sa Santanderom zarađivala "samo" 17 miliona godišnje.

Saradnja je predviđena od sezone 2023/24. Sezona koja počinje 12. avgusta bit će, dakle, posljednja pod brendom Santander. EA Sports vodeća je kompanija na tržištu sportskih videoigara.

"LaLiga je oduševljena ovim sporazumom, koji daleko nadilazi ekonomski aspekt", pišu novinari Marce.

Ističu da je EA Sports globalni brend, prepoznatljiv među mladima, što će se odraziti i na gledanost utakmica. Saradnja dva subjekta temelji se na pet stupova: tehnologiji, digitalizaciji, sadržaju, sportu i brendiranju (brand management).

Marca još piše kako će LaLiga doživjeti "potpuni facelifting". Promjene će utjecati na naziv i sve vizualne elemente kao što su logotipi, grafike i fontovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga je povećala prihode od sponzorstva za 300% u pet godina. U sezoni 2016/17 uspjeli su doći do 50 miliona, au sezoni 2021/22 te su brojke višestruko uvećane i dosegnule su 155 miliona eura.

Također, Radio Cope donosi još jednu zanimljivu, ali nepotvrđenu informaciju. Naime, navodi se da će se La Liga u budućnosti zvati La Liga EA Sports FC, te da će promjenom naziva La Liga inkasirati dodatnih 10 miliona eura godišnje, odnosno EA Sports će umjesto predviđenih 30 zarađivati 40 miliona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi