Lallana u posljednjim sekundama za trijumf Engleske
Foto: EPA

Slovenija izvukla bod

Lallana u posljednjim sekundama za trijumf Engleske

Midhat Šljivak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u grupi F počele su sa dva jako zanimljiva rezultata. Engleska je pobijedila Slovačku s 1:0 golom u posljednjim sekundama, dok je Slovenija remizirala u Litvaniji (2:2).

Slovačka i Engleska su u Trnavi odigrale meč, koji do nadoknade nije ponudio mnogo.

Prvo poluvrijeme je posebno bilo za zaborav, da se meč tek otvorio nakon crvenog kartona danas brutalnog Martina Škrtela u 57. minuti meča.

Englezi su imali nekoliko jako dobrih šansi. Najbolju je imao Adam Lallana koji je pogodio stativu u 76. minuti, ali je Lallana precizan bio u nadoknadi vremena za pobjedu Gordog Albiona u debiju Sama Alarydcea na klupi Engleske.

Slovenija je u posljednjim trenucima došla do boda kod Litvanije (2:2).

Cerncnych i Slivka su pogađali u dvije minute za vodstvo Litve 2:0 u 32. i 34. minuti, da bi se Slovenija preko Krhina vratila u meč u 77. minuti za 2:1. Do boda Slovenci dolaze u nadoknadi meča kada je Cesar pogodio za konačnih 2:2.

SP, kvalifikacije, grupa F:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Litva - Slovenija 2:2 (Cernych 32', Slivka 34' / Krhin 77' Cesar 90+3')

Slovačka - Engleska 0:1 (Lallana 90+5')





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi