Maloljetan, lice puno bubuljica, nosi aparatić, nema ni vozački, a već dominira u A reprezentaciji!

Zabio je sa 16 godina i 57 dana

Maloljetan, lice puno bubuljica, nosi aparatić, nema ni vozački, a već dominira u A reprezentaciji!

Admin Čaušević

Iako je još uvijek u pubertetu jedan dječak je već sada stekao ogromnu popularnost i na putu je da u narednim godinama postane velika zvijezda. 

Ako se po jutru poznaje dan La Massija je iznjedrila novu veliku zvijezdu. U pitanju je Lamine Yamal koji je još uvijek maloljetan.

Yamal je ove sezone prekomandovan u prvi tim Barcelone i može se reći da maksimalno koristi šansu koja mu se ukazala.

Nakon sjajnih igara za Barcu dobio je poziv i u A selekciju Španije udebiju odmah je pokazao da se radi o izuzetnom talentu.

Yamal je meču protiv Gruzije ušao u finišu prvog poluvremena nakon što je zamijenio Danija Olma. 

Oglasi

Na terenu stadionu u Tbilisiju zablistao je u drugom poluvremenu, a vrhunac večeri je doživio u u 74. minuti.

Nakon lijepog prodora Williamsa po lijevoj strani lopta je došla do Yamala koji je majstorskim udarcem zatresao mrežu Gruzije.

Sa 16 godina i 57 dana Yamal je istovremeno postao najmlađi strijelac, ali i igrač koji je zaigrao za A selekciju Crvene furije.

Iako je još uvijek maloljetan i nije riješio probleme sa bubuljicama svojestvene za pubertetlije te nema ni položen vozački ispit već sada je velika zvijezda.

Yamal na Instagramu prati više od 3 miliona pratitelja i za ovog dečka bi najvažnije bilo da ga slava ne proguta jer bi mu karijera mogla otići u pogrešnom smjeru.

Inače, Španija je Gruziju u gostima pobijedila sa pomalo nevjerovatnih 7:1 te je stigla do druge pobjede u kvalifikacijama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi