Španski tornado na Kavkazu
FOTO: EPA

Nevjerovatan trijumf Furije

Španski tornado na Kavkazu

Haris Zilić

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu nastavljaju se večeras utakmicama petog kola, a od 18 sati program su u Tbilisiju otvorile selekcije Gruzije i Španije u okviru grupe A. Španija je odigrala furiozan meč i na kraju slavila rezultatom 7:1!

Da se Gruzijcima loše piše večeras dalo je naslutit prvo poluvrijeme kada su primili čak četiri pogotka.

Španija je 0:1 povela u 22. minuti pogotkom Morate na asistenciju Asenisja, a pet minuta kasnije Kvirkvelia postiže autogol za 0:2.

U 30. minuti VAR je spasio Gruzijce jer je poništen pogodak Ruiza, ali spasa nije bilo u 38. minuti, Olmo je pogodio za 0:3.

Za velikih 0:4 i rezultat prvog poluvremena pogađa morata u 40. minuti, asistenciju je upisao Ruiz.

U nastavku susreta Gruzija je malo došla do daha i uspjela smanjiti rezultat na samom startu drugog poluvremena. U 49. minuti dobar napad Gruzijaca koji je pogotkom na kraju krunisao Chakvetadze za 1:4.

Oglasi

Nakon toga dvije minute novog španskog uragana. Morata u 66. minuti pogađa za 1:5 na asistenciju Merina, a Gaya u 68. minuti upošljava Wiliamsa koji pogađa za ogromnih 1:6.

Nastavak gruzijske tragedije desio se u 74. minuti, Williams je upisao asistenciju, a mladi Yamal pogodak za 1:7 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

U grupi A lider je Škotska sa 12 bodova, Španija ima šest, Norveška i Gruzija po četiri, a Kipar je bez bodova.

Drugi meč ove grupe večeras na Kipru igraju domaća selekcija Kipra i lider grupe Škotska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EURO 2024. godine, grupa A:

Gruzija - Španija 1:7 (Chakvetadze 49' /Morata 22', 40', 66', Kvirkvelia (ag) 27', Olmo 38',Williams 68', Yamal 74'

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi