Dotična Marina je presudila Lampardu

Nisu se slagali

Dotična Marina je presudila Lampardu

E. Škorić

Thomas Tuchel će dobiti priliku da vodi Chelsea, nakon što je klub otpustio Franka Lamparda.

Nekadašnji veznjak tima iz zapadnog Londona dobro je počeo avanturu na klupi Chelseaja, no s vremenom stvari nisu baš najbolje funkcionisale, unatoč tome što je potrošen veliki nova na zvučna pojačanja.

Lampardu je presudio i "sukob" i nesuglasice s direktoricom Marinom Granovskaijom, koja se smatra desnom rukom vlasnika kluba Romana Abramoviča i koja uglavnom vodi glavnu riječ kada su u pitanju transferi.

Lampard je želio da mu dovedu štopera Burnleyja Trakowskog i West Hamovog DeClana Riceea, što Marina nije odobrila, a također je bilo i nesuglasica zbog statusa mladog golmana Kepe Arrizabalage.

Iako je Kepa bio u očajnoj formi, Marina je smatrala da je zaslužio bolji tretman kod Lamparda.

Napetosti su počele prije 12 mjeseci kada je Lampard javno kritikova nemogućnost pojačanja svoje ekipe u januarskom prijelaznom roku. Morao je da prihvati ostanak Kepe, na kraju prošle sezone Lampard je jasno stavio do znanja da mu treba novi golman, unatoč tome što mu je uprava kazala da bi trebalo da se osloni na Kepu i da mu više vjeruje.

U cijeloj priči ima mjesta za stopera Antonija Rudigera, kojeg se Lampard htio riješiti, iako je Nijemac jako cijenjen od strane uprave kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjeruje se da u svlačionici nije bilo pozitivne atmosfere, a neki su igrači čak bili izuzetno razočarani načinom na koji je Lampard javno izrazio pobunu protiv njih zbog očajnih rezultata.

Sve u svemu, nije preostalo klubu ništa drugo da otpusti Lamparda. a Marina kao jedna od "šefica" nastavit će da obavlja posao koji je godinama unazad odrađivala na najbolji mogući način.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BBB25
Presudio je on sam sebi. Dobio je sve šta je tražio a ekipa mu je igrala očajno. Pozicija na tabeli i činjenica da nije pobjedio niti jednu od prvih sedam ekipa na tabeli sve govori
5 0
user1590396893
Može doć bilo koji trener na svijetu al Chelsea neće ko klub napredovat dok dotična vodi glavnu riječ, imo je Lampard svojih grešaka al na ovaj način će završit svaki trener koji dođe u klub
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi