Lampard: Protiv Leedsa nismo favoriti

Derby County u play-offu Championshipa

Lampard: Protiv Leedsa nismo favoriti

S. Bošković

Fudbaleri Derby Countyja danas su savladali WBA rezultatom 3:1 i osigurali mjesto u play-offu Championshipa.

Derby, kojeg s klupe predvodi Frank Lampard, u play-off će ući sa šestog mjesta, a snage će odmjeriti s Leeds Unitedom, te pokušati doći do pobjede koja bi ih odvela na Wembley i "majstoricu" za ulazak u elitni rang engleskog fudbala.

Legendarni fudbaler Chelsea koji sjedi na klupi Derbyja smatra da njegov tim nije favorit protiv ekipe koju predvodi Marcelo Bielsa.

"Mi nismo favoriti i ne želim misliti o ono što može biti nakon dvomeč s Leedsom. Oni su fantastičan tim. To će biti dvije velike utakmice za nas, no moramo raditi na njima", riječi su Lamparda.

Jedan od golova na današnjoj utakmici postigao je i Mason Bennet, koji je nakon utakmice izjavio:

"Ovdje imamo jedan sjajan tim i fantastičnu skupinu momaka. Drago mi je što ćemo nastupati u play-offu, no od sada je sve lutrija i svako može pobijediti".

Vrijedi napomenuti da je Derby County izgubio svoja dva ovosezonska meča protiv Leeds Uniteda, te da su završili s devet bodova iza njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi