Nova medalja za Lanu Pudar!
(AP Photo/David J. Phillip)

Fenomenalna Mostarka

Nova medalja za Lanu Pudar!

Midhat Šljivak

Lana Pudar ponovo je obradovala Bosnu i Hercegovinu. Najbolja bh. sportistkinja osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom kupu u Berlinu u trci na 200 metara delfin.

Lana Pudar ponovo je uzela medalju na jednom velikom takmičenju. Osvojila je bronzu u trci na 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Berlinu.

Pudar je trku završila s vremenom 2:08.90. Ovo vrijeme joj je bilo dovoljno za novu medalju i ponovo je Bosnu i Hercegovinu učinila ponosnom.

Zlato je u ovoj trci pripalo Kineskinji Yufei Zhang. Bila je ova takmičarka poprilično uvjerljiva s vremenom 2:07.11.

Srebrena medalja ide u Dansku. Osvojila ju je Helena Rosendahl Bach koja je imala za nijansu bolje vrijeme od naše Lane (2:08.74).

Ovo je samo nastavak uspješne sezone za fenomenalnu 17-godišnjakinju koja donosi medalje sa svih strana svijeta.

Ona je nedavno na Svjetskom juniorskom prvenstvu briljirala. Osvojila je dva zlata i jednu srebrenu medalju i na njene rezultate apsolutno svi mogu biti ponosni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imala je Mostarka i odličan nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Medalja na 200 metara delfin joj je izmakla za dlaku i završila je kao četvrta.

Sada su sve oči uperene u njen nastup na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Velika je nada za prvu medalju bh. sporta na Olimpijadi i cijela država će biti uz Lanu.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetnikusa
1 7
Chesa
Čestitke našoj Lani
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti