Lapadula uspio ono što nisu Torres, Adriano, Destro, Matri

Dokazuje da nije promašaj Milana

Lapadula uspio ono što nisu Torres, Adriano, Destro, Matri

E. Čaušević

Italijanski napadač Gianluca Lapadula prije nekoliko sedmica proglašen je za veliki promašaj transfer politike Milana.

Lapadula je na San Siro stigao ovog ljeta iz Pescare gdje je prošle sezone bio najbolji strijelac Serije B sa 30 golova. Italijan je u Milan stigao za devet miliona eura, ali su nakon nekoliko utakmica mnogi poručili da su Rossoneri napravili veliku grešku što su doveli Lapadulu u ovaj klub.

Ipak, u posljednje tri utakmice novi ljubimac navijača Milana pokazao je da itekako ima šta ponuditi. Lapadula je prvo donio pobjedu Milanu proti Palerma, a u minulom kolu postigao je dva gola u trijufmu Rossonera protiv Empolija sa 4:1.

Zanimljivo je da je Lapadula uspio ono što prije njega u dresu Milana nisu uradili Fernando Torres, Mattia Destro, Luiz Adriano ili Alessandro Matri, igrači koji su nosili broj devet. Naime, Lapadula je prva "devetka" Rossonera koja je postigla dva gola na jednom meču još od 2010. godine kada je posljednji put to protiv Real Madrida uradio legendarni Pippo Inzaghi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi