Zahuktali Milan gazi prema cilju

Serija A

Zahuktali Milan gazi prema cilju

Edmir Škorić

Nogometaši AC Milana prošetali su se Empolijem, slavili su s 4:1 i nastavili da krupnim koracima idu prema vlastitom cilju.

Milan je kod Empolija upisao devetu pobjedu  i vodećem Juventusu, uz utakmicu više, primakao se na četiri boda.

Rossoneri žele da ponovo igraju u Ligi prvaka i zasad su na dobrom putu, mada ima još puno da se igra do kraja sezone.

Gosti su večeras poveli golom Lapaduje u 15. minuti, a prethodno mu je ubacio Suso. Samo dvije minute trajalo je slavlje gostiju, obzirom da je Saponara u 17. zatresao mrežu bivšeg tima.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Milana, koji je preko Susa u 61. minuti došao do nove prednosti, a autogolom Cosote u 64. Miln je vodio 3:1. Lapadula je na novu asistenciju Susa u 78. minuti ovjerio trijumf svoje momčadi.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je u timu Empolija igrao do 78. minute, a njegov klub je 17. sa 10 bodova, tri vmanje ima Pescara, koja se nalazi u opasnoj zoni.

Serija A,14. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - AC Milan 1:4 (Saponara 17/ Lapadula 15, 78, Suso 61, Costa 64 - ag)


Gianluca Lapadula Goal HD - Empoli 0-1 AC Milan... by Bayeo
Riccardo Saponara Goal - Empoli 1-1 AC Milan 26... by hqfootball2016
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti