Želi dovesti mnoge zvijezde, ali je Laporta spremio i veliko iznenađenje za ljeto

Mladi Gil na meti Katalonaca

Želi dovesti mnoge zvijezde, ali je Laporta spremio i veliko iznenađenje za ljeto

E. Čaušević

Joan Laporta je prošle sedmice zvanično pobijedio na izborima za novog predsjednika Barcelone.

Laporta je ubjedljivo slavio na izborima i u klub se vraća nakon deset godina. Pred njim je ogroman posao kako bi vratio klub u stanje u kojem je bio kada je odlazio.

Jasno je da će se dosta toga promijeniti u Barceloni na kraju ove sezone, a to se također odnosi i na igrački kadar. Laporta želi prodati nekoliko igrača kako bi doveo nova pojačanja i malo prodrmao stvari.

Već se danima špekuliše o tome ko je na listi želja predsjednika katalonskog kluba, a tu je veliki broj fudbalskih zvijezda. No, Mundo Deportivo piše da je Laporta spremio i iznenađenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, pored svih zvijezda koje se povezuju s Barcelonom na listi potencijalnih pojačanja je i 20-godišnji Bryan Gil. Ovaj fudbaler sjajno igra u Eibaru ove sezone gdje je stigao na posudbu iz Seville.

Laporta želi da dovede Gila na Camp Nou ovog ljeta, a to bi mogao učiniti besplatno jer Gilu ističe ugovor ovog ljeta. No, ukoliko produži saradnju sa Sevillom onda će njegova cijena biti oko 15 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi