Laporta otkrio Dembeleovu sudbinu: Francuzu se nikako nije svidjelo ono što je čuo

Predsjednik Barcelone o Dembeleu

Laporta otkrio Dembeleovu sudbinu: Francuzu se nikako nije svidjelo ono što je čuo

Eldar Ganibegović

Ousmane Dembele na ljeto će definitivno napustiti Barcelonu.

Iako se 24-godišnji krilni fudbaler danima povezivao s brojnim klubovima, od njegovog odlaska u januaru nije bilo ništa, no kako ne produžuje ugovor ni s Barcelonom jasno je da će na ljeto biti bivši na Nou Campu.

Dembele se posljednjeg dana prijelaznog roka povezivao s PSG-om, Chelseajem i Tottenhamom, ali je odbio sve ponude i odlučio da ostane u Barceloni i ugovor odradi do kraja, a on završava na kraju sezone.

Francuz je u Barcelonu stigao 2017. godine iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 140 miliona eura i to se ispostavilo kao potpuni promašaj.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta danas je otkrio sudbinu Francuza, a sigurno mu se neće nimalo svidjeti ono što je čuo, a to je da više ne bi trebao igrati za Barcelonu.

"Mi gradimo tim na duže staze i bitno nam je na koga ćemo moći da računamo sljedeće sezone. Na njega vjerovatno nećemo, njegov tim nije želio da prihvate uslove koje smo ponudili i to je to", rekao je Laporta pa nastavio:

"Mogli bismo ponovo da pregovaramo, ali mislim da on to ne želi. Ono što smo ponudili je bilo jako dobro, ali su njegovi zahtjevi bili neostvarivi. Nastojali smo da nađemo rješenje za preostalih šest mjeseci ugovora, da ode u drugi klub, ali on to nije htio."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osjećam da ima dogovor s nekim drugim klubom, tako da je mala vjerovatnoća da će ponovo igrati za Barcelonu. Naravno, odluku će donijeti Xavi", zaključio je.

Ove sezone je Dembele za Barcelonu odigrao tek 11 utakmice, postigao jedan gol i podijelio dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Ima reprezentacija i u PESu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi