Laporta: Pogba bi bio veliko pojačanje za Barcu

Laporta: Pogba bi bio veliko pojačanje za Barcu

Edmir Škorić

Joan Laporta, jedan od kandidata za novog predsjednika Barcelone, kaže da je Paul Pogba na ‘radaru’ Katalonaca.

Laporta je jedan od petorice kandidata za nasljednika Josepa Marije Bartomeua. On smatra da bi Barcelona mogla da dovede Pogbu iz Juventusa, iako francuskog reprezentativca žele i Real, Chelsea, te PSG.

“Pogba bi bio veliko pojačanje. On je snažan igrač, vrlo mlad i bili bismo oduševljeni da dođe”, kazao je Laporta, dodavši:

“Svi vjeruju da bi mu dobro došao Barcin sistem. Imam dobar odnos s Pogbinim agentom, Minom Raiolom, još od vremena kada smo doveli Zlatana Ibrahimovića i Maxwella”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjednički izbori u Barceloni će se održati 18. jula i jasno da je sve ovo “dio igre”, no dobro, navijači Barce bili bi sretni ako bi im Laporta doveo Pogbu u slučaju da ponovo zasjedne na predsjedničko mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.