Laporta priznao: Nismo htjeli Ronalda u Barceloni

Malo je falilo da pređe u Barcu

Laporta priznao: Nismo htjeli Ronalda u Barceloni

Edmir Škorić

Bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta ispričao je kako  je Cristiano Ronaldo zamalo završio na Nou Campu.

Ono što u svijetu sporta izgleda nespojivo su Cristiano Ronaldo i Barcelona, odnosno Lionel Messi i Real Madrid. Ipak, Laporta kaže da je Ronaldo mogao doći u Barcelonu.

"Potpisali smo Ronaldinha, Marqueza i Quaresmu. On je bio u Sportingu, prije nego što je prešao u Manchester United. Razgovarali smo s njegovim agentom, koji nam je htio prodati Deca", rekao je Laporta, te je dodao:

"Rekli smo da ne možemo priuštiti sebi Deca, a on nam je preporučio Ronalda. Za 19 miliona otišao je u United, nama ga je nudio za 17".

Laporta je također naglasio da je Messi čovjek koji će vječno biti u Barceloni i da je suvišno govoriti o njegovom odlasku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti