Laporte: Deschamps ima nešto lično protiv mene

Ne dobija pozive u reprezentaciju

Laporte: Deschamps ima nešto lično protiv mene

Iako u Manchester Cityju pruža vrlo dobre partije, Aymeric Laporte i dalje čeka na debi za "A" reprezentaciju Francuske.

Profesionalnu karijeru ovaj 24-godišnji defanzivac je započeo u Španiji i imao je mogućnost da igra za Crvenu furiju, međutim na kraju se opredjelio za zemlju u kojoj je rođen, ali selektor Didier Deschamps ga - ignoriše.

Laporte se zbog nepozivanja u reprezentaciju požalio i medijima u Španiji, kazavši kako očito selektor Francuske ima nešto lično protiv njega.

"To nema veze sa sportom. Ako me Deschamps ne poziva, mislim da je to iz ličnih razloga, ali poštujem to. Neću ga zvati za objašnjenje. Svaki dan radim naporno kako bih dočekao priliku da igram za svoj zemlju", kazao je Laporte, pa se osvrnuo na odluku koju je donio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Francuz sam, bilo mi je logično da igram za svoju zemlju. Nemam čak ni dvojno državljanstvo niti namjeravam da ga tražim", izričit je Laporte koji je prije nego što je došao na Etihad igrao za Athletic Bilbao i Basconiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi