Xavi nastavlja sa bombastičnim pojačanjima: Zamjena za Piquea stiže iz engleskog velikana

Sprema se veliki transfer

Xavi nastavlja sa bombastičnim pojačanjima: Zamjena za Piquea stiže iz engleskog velikana

E. Oštraković

Nakon što je Pique prije nekoliko dana objavio kraj svoje nogometne karijere, Barcelona je aktivno krenula u potragu za njegovom zamjenom. Izbor je, kako prenose španski mediji, pao na nogometaša Manchester Cityja, Aymerica Laportea.

Pique je svoju posljednju utakmicu odigrao u pobjedi Barcelone na domaćem terenu protiv Almerije prošlog vikenda.

Ronald Araujo i Jules Kounde dugo imaju problema sa povredama, te ej to ostavilo Xavija na samo tri izbora, a to su Christensen, Garia i Marcos Alonso.

Nakon što se Pique penzionisao, jasno je da je Barceloni hitno potreban novi štoper, a žele ga dovesti već u januaru.

Španski mediji su prenijeli kako na spisku postoji nekoliko meta, ali je Laporte prvi izbor Xavija, te će svim silama krenuti po njega.

Ukoliko ne uspiju da dogovore transfer ovog nogometaša oni će se okrenuti dovođenju Iniga Martineza iz Athletic Bilbaoa.

Oglasi

Ipak, očekuje se da će uspjeti dogovoriti transfer Laportea, jer Ake, Ruben Dias, Akanji i John Stones imaju više minuta od njega.

Naravno, Laporte može i da odluči da ostane i da se bori za svoje mjesto u odbrani Manchester Cityja, ali je to zaista teško očekivati.

Glavni razlog je to što bi u Barceloni imao dosta više prilike da igra u prvoj postavi, a to mu je primarni cilj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u januaru, te da li će se još neko ime iznenadata dovesti u kontekst sa Barcelonom, ali prve dvije mete su jasne.

Dosta toga moglo bi diktirati i Svjetsko prvenstvo, ali ono što je jasno, jeste da Barcelona mora krenuti po novog štopera u januaru.

Top Komentari

MaDaj
“Ipak, očekuje se da će uspjeti dogovoriti transfer Laportea, jer Ake, Ruben Dias, Akanji i John Stones imaju više minuta od njega.” Pa majku mu, hoćete li se ikad informisati o onom o čemu pisete? . Tek se oporavio od povrede prve sedmice Oktobra … dakle propustio Malte ne dva mjeseca igranja i sad kao ovi imaju vise minuta od njega, nemoj reci :/
2 0
YouTalkinToMe
Trebaju prestati dovoditi ikoga iz citya. Dosad su sve promašaji bili, eric garcia, feran tores a isto će biti ako i ovoga dovedu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi