Bivši reprezentativac Njemačke objavio kraj karijere u 32. godini

Povrede učinile svoje

Bivši reprezentativac Njemačke objavio kraj karijere u 32. godini

H. Zilić

Njemački fudbaler Lars Bender objavio je kraj karijere u 32. godini života.

Fudbaler i legenda Bayer Leverkusena se ove sezone vraćao nakon povrede koljena, ali nije sve išlo po planu, tako da je odlučio da će ovo biti i njegova zadnja igračka sezona.

"Nakon povrede i oporavka, koljeno se nije razvilo kako treba. Sigurno da neću više igrati. Objavit ću kraj karijere. Tijelo nije instrument za eksperimente", rekao je Bender, a zatim dodao:

"To nije kraj mog fudbalskog puta. Gledat ću da se oprobam u ulozi trenera ili na nekoj drugoj poziciji u budućnosti."

Bender je ove sezone za Bayer odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak. Za reprezentaciju Njemačke skupio je 19 nastupa i postigao četiri gola.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Munchena 1860, zatim je igrao za prvi tim, a 2009. godine prešao je u redove Bayer Leverkusena, gdje će u narednoj deceniji postati ikona i legenda Apotekara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bender je u karijeri skupio i 31 nastup za mlađe selekcije Njemačke i postigao četiri gola.

Pamtit će ga kao zahvalnog veznog fudbalera, koji je znao odgovoriti zadacima i na poziciji beka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi