Poznata braća u 32. godini odlaze u penziju
Foto - EPA

Poznata braća u 32. godini odlaze u penziju

M. Šljivak

Poznata fudbalska braća Lars i Sven Bender okončat će karijere na kraju ove sezone.

Fudbaleri Bayera iz Leverkusena odlučili su se oprostiti od profesionalne karijere i na kraju sezone će okačiti kopčake o klin.

"Svi koji nas poznaju dobro znaju da svaki dan dajemo 100 posto od sebe. To je za nas uvijek bilo najbitnije. Nažalost, postalo je jako teško nositi se sa bolovima i fizičkim problemima koji nas sve više pogađaju", saopštila su braća Bender.

Braća su prošla školu Munchena 1860. Igrali su od 2006. do 2009. godine za ovaj tim, a zatim su im se putevo razdvojili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lars je potpisao za Bayer i već je gotovo 12 godina član tima iz Leverkusena u čijem dresu je odigrao 323 utakmice.

Sa druge strane Sven je u Leverkusen stigao 2017. godine. Nastupio je 113 puta, a ranije je čak osam godina nastupao za Borussiju iz Dortmunda sa kojojm je osvojio dvije Bundeslige i dva DFB Pokala.

Top Komentari

Penderinos
Kada su obadvojica 2009 napuštali Minhnen 1860 postojala je mogućnost da zajedno predju u Leverkusen s tim sto je Larsu bilo zagarantovano mjesto u prvih 11 jer je bio bolji, zbog toga se Sven odlučio za Dortmund koji je tada bio u rangu danasnjeg Mainza. I tamo se ustalio i ostvario ogroman uspjeh s BVB. A Leverkusen je tada bio pravo mocan i pravo me cudi da nisu osvojili Bundesligu u to vrijeme jer su imali igrace poput Adlera, Rolfesa,Reinartza, Vidala, Kroosa, Castra, Augusta, Barnette, Kisslinga, Derdyoka...a s klupe ih je predvodio legendarni Heynckes
4 3
user1583752673
Sto obadvojica nidje veze
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi