Las Palmas bez trenera: Marquez podnio ostavku
Foto: EPA

Izdržao tri mjeseca

Las Palmas bez trenera: Marquez podnio ostavku

Španski prvoligaš Las Palmas u potrazi je za novim trenerom.

Dosadašnji trener momčadi s Kanara Manolo Marquez je nakon dva vezana poraza u španskom prvenstvu odlučio podnijeti ostavku, što je potvrđeno i na zvaničnoj stranici Las Palmasa. 

"Neki ljudi to zovu hrabrošću, neki kukavičlukom, ali mislim da je to dostojanstven i iskren čin. Kukavički bi bilo ostati i čekati da me loši rezultati izbace na ulicu", kazao je Marquez, prenose španski mediji. 

Unatoč odlasku s pozicije šefa stručnog štaba, Marquez će ostati u Las Palmasu. On će, naime, u budućnosti pomagati u radu s novim igračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas je do imenovanja novog trenera privremeno preuzeo bivši igrač ovog kluba Juan Carlos Valeron. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi