Španija je opet na nogama - Da li su sudije danas spasile Real Madrid?

Penal za Las Palmas?

Španija je opet na nogama - Da li su sudije danas spasile Real Madrid?

Edmir Škorić

Trenutno se igra duel španske La Lige između Las Palmasa i Real Madrida, a nakon 45 minuta mreže miruju.

Real se bori za titulu i treba mu pobjeda, ali za sada stvari po ekipu Carla Ancelottija ne izgledaju dobro. Istina, bolji su od rivala, očekivano, ali mreže se nisu tresle.

No, dosta reakcija izazvala je jedna situacija u šesnaetercu Madriđana. Domaći fudbaler je pao nakon kontakta sa Danijem Ceballosom, ali se sudija nije oglasio, a nije bilo ni poziva iz VAR sobe.

Teško je reći koliko je to zapravo i bio prekršaj za penal, ali u Španiji su postali jako osjetljivi na ovakve stvari.

Društvene mreže opet "gore", najviše komentara stiže od navijača Barcelone, koji su uvjereni da su sudije pogurale Real u ovoj situaciji i da je domaćin oštećen za penal.

Oglasi

Kao da već ne postoji previše tenzija i priča oko suđenja u Španiji, a Kraljevi su pod budnim okom nakon pobjede nad Almerijom (3:2) u prošlom kolu sa dosta kontroverzi.

Iz Barcelone su stigle razne optužbe, Xavi se nije libio reći ono što misli.

"Već sam nakon Getafea u prvom kolu rekao da se ništa nije popravilo i da će biti jako teško osvojiti ligu. Svi ste vidjeli šta se danas desilo. Potpuno sam saglasan s onim što je trener Almerije rekao nakon utakmice, ali ako javno progovorimo o tome bit ćemo žestoko kažnjeni što je apsurdno", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti nije ostao dužan, pa je odgovorio Kataloncima: “Ove sedmice su puno razgovarali. Mislim isto kao što sam rekao prije, ne volim ulaziti u takve stvari. Ne trebamo skrenuti pozornost s ključnog pitanja. Svi znaju šta se dogodilo u posljednje 23 godine u španskom fudbalu, evo u čemu je problem. Liga nije krivotvorena, španski fudbal je imao problema. Sada antikorupcijsko tužilaštvo i policija provode istragu i sada treba čekati. Ne smijemo odvratiti pažnju od ključnog pitanja".

Italijan smatra da se na ovaj način odvraća pažnja od slučaja Negreira, koji je ove sedmice doživio veliki preokret.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Pa može li proći i jedno kolo da se ovome pokvarenom,prevarantskom,fašističkom i prljavom klubu ne pomogne?Pa stvarno kako neko može navijati za ovaj polumrtvi,raspalo-fašistički klub.Ne razumijem stvarno.Uvijek neke kontraverzne odluke sudija a imaju i VAR.Zamisli tek šta se radilo tamo od 1950 do 2000 hahhahaha
3 1
user1620593935
Sudije ih spasavaju vec 100 godina ali evo sad gube ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije