Ancelotti žestoko odgovorio Xaviju i Laporti: "Svi znaju šta se događalo posljednje 23 godine"

Burna press konferencija

Ancelotti žestoko odgovorio Xaviju i Laporti: "Svi znaju šta se događalo posljednje 23 godine"

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odgovorio je treneru Barcelone Xaviju Hernandezu i predsjedniku Joanu Laporti, nakon njihovih komentara o suđenju u Španiji, ustvrdivši da je sve to skretanje pažnje s pravog problema.

Nakon što je Real Madrid pobijedio Almeriju 3:2 u nedjelju, uključujući više kontroverznih VAR intervencija, Xavi je rekao novinarima da ste 'svi vidjeli što se dogodilo, bit će teško osvojiti ovu ligu'.

U međuvremenu Laporta je progovorio kasnije tokom sedmice i bio je znatno jači, izjavivši da je 'La Liga krivotvorena, a VAR uzet kao talac'.

Ancelotti je rekao da je to način odvraćanja pažnje od slučaja Negreira, koji je ove sedmice doživio veliki preokret.

“Ove sedmice su puno razgovarali. Mislim isto kao što sam rekao prije, ne volim ulaziti u takve stvari. Ne trebamo skrenuti pozornost s ključnog pitanja. Svi znaju šta se dogodilo u posljednje 23 godine u španskom fudbalu, evo u čemu je problem. Liga nije krivotvorena, španski fudbal je imao problema. Sada antikorupcijsko tužilaštvo i policija provode istragu i sada treba čekati. Ne smijemo odvratiti pažnju od ključnog pitanja".

Oglasi

Prvi put upitan o Laportinim komentarima, Ancelotti nije bio iskren sa svojim mišljenjem o Xavijevim komentarima.

“Radije ne bih odgovorio na to. Ne želim otkrivati ​​svoja osobna razmišljanja o tome.”

Legenda Atletico Madrida Paulo Futre također je ušao u kontroverzu, nazvavši Ancelottijevu konferenciju za novinare nakon utakmice u Almeriji 'sramotnom'. Ancelotti je tvrdio da smatra da su sve tri odluke bile ispravne.

“Poznajem ga, ali nikada nisam razgovarao s njim, ne želim mu odgovoriti".

Oglasi

Na današnjoj press konferenciji je Italijan govorio i o Karimu Benzemi, kojeg su svjetski mediji povezali sa Realom nakon što je postalo poznato da želi da napusti Saudijsku Arabiju.

"To su lažne vijesti, nikada nismo razgovarali s klubom o tome".

Kloppov odlazak iz Liverpoola: "To je prilično iznenađujuće. Klopp je napravio, i radi, fantastičan posao. Za mene on ima sve poštovanje, on je sjajan trener."

r

Potražite više informacija na temu La Liga:

Realu sliejdi utakmica protiv Las Palmasa: "To je utakmica koja može biti komplikovana jer Las Palmas igra jako dobar fudbal. Bit će zahtjevna. Imamo motivaciju ponovo igrati na svojoj najboljoj razini nakon utakmice koja je pomalo takva".

Real u 22. kolo ulazi kao drugoplasirani tim na tabeli s 51 bodom, dok vodeća Girona ima 52. Girona u nedjelju gostuje Celti u Vigu, a Real Madrid sutra kod Las Palmasa, koji je trentuno osmi na tabeli sa 31 bodom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1624121158
Svi dobro znaju da je Real jedini klub koji ima pomoc sudaca od kako klub postoji. A Ancelotti je licemjeran i patetican. I sam je srao po Realu 2017 godine kada su ga sudije pokrale u onoj utakmici kada je vodio Bayern, a sada ih godinama brani. Samo Casemirova avantura u Engleskoj je dovoljan dokaz koliko je Real Madrid zastićen kod sudija, više crvenih dobio za pola sezone nego za čitav boravak u Madridu.
1 0
PitBull1921
Carlo, čitaj malo vijesti, tužilaštvo je objavilo da nemaju dokaza te da je taj slučaj zatvoren bez ikakve krivice.....Šteta što nemaš potrebu da čitaš.... A stručnjak veliki!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi