Lasse Svan bio je nerješiva enigma za Slovence

Danci upisali novu pobjedu

Lasse Svan bio je nerješiva enigma za Slovence

E. Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je večeras u Varaždinu u susretu 1. kola grupe 2 druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a Danska je na kraju sa 31:28 savladala Sloveniju.

Slovenci su večeras pokazali da zaista posjeduju kvalitet i da imaju čemu da se nadaju na turniru u Hrvatskoj. Odigrali su još jedan sjajan meč i opet im je malo nedostajalo. Da su igrali u odbrani kao u napadu, možda bi došli i do pobjede, a ovako...

Iako su Danci od početka vodili, uglavnom je to bilo samo gol prednosti, da bi nakon pola sata igre na semaforu rezultat glasio 16:14, a Danska je postigla dvocifren broj pogodaka sa krila.

U nastavku danski rukometaši odlaze i na plus tri, ali su se Slovenci stalno vraćali i održavali u životu. I možda bi uspjeli da prežive poraz da nije bilo Svan Lassea, koji je zabio čak 11 pogodaka za Dansku. Krila su bila nezaustavljiva i prava noćna mora za tim Veselina Vujovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon kiksa od Češke, Danci su prvo dobili Špance, pa potom i Slovence i po mnogima su najozbiljniji kandidat za zlato. Pored spomenutog Svana, kod Danaca je dobar bio i Mortensen sa šest golova, dok je Lauge zabio četiri. Najefikasniji kod Slovenije bili su Miha Zarabec sa šest i Blaž Janc sa pet golova.

Datum i vrijeme odigravanja 19.01.2018. 20:30 sati
Dvorana Varaždin
Gledalaca
Sudije Stevann Pichon i Laurent Revert (Fra)
Isključenja
Domaćin Gost
28 31
Rezultat na poluvremenu
14 16
Najefikasniji igrači
Miha Zarabec 6 Lasse Svan 11
Blaž Janc 5 Casper Mortensen 6
Borut Mackovsek  4 Rasmus Lauge 4
Blaž Blagotinsek  2 Mikkel Hansen 2
Darko Cingesar 3 Henrikh Toft 2
Žiga Mlakar  2 Petar Balling 2
Trener
Vujović Jacobsen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije