Laštro dobio dvije ponude iz Premijer lige BiH

Nakon što se razišao sa Zrinjskim

Laštro dobio dvije ponude iz Premijer lige BiH · Saznajemo

Dojučerašnji nogometaš Zrinjskog Neven Laštro, čini se, neće dugo tragati za novim angažmanom.

U jesenjem dijelu sezone ovaj 30-godišnji nogometaš se nije pretjerano naigrao u aktuelnom bh. prvaku, što je bio i jedan od glavnih razloga zbog čega je zatražio raskid saradnje, a pitanje nove sredine trebao bi riješiti već u narednim danima.

Za Laštrinim uslugama ne nedostaje interesovanja, pa su se tako nakon Triglava iz Kranja i jednog vijetnamskog kluba, u borbu za njegov potpis uključili i bh. premijerligaši GOŠK i Krupa na Vrbasu.

I jednim i drugima na proljeće će biti potreban iskusan i pouzdan defanzivac kako bi izbjegli ispadanje u niži rang, a Neretljak i Kurčubić procijenili su kako je upravo Laštro ono što im je potrebno, pa su stoga već i uspostavljeni kontakti s njim.

Laštro je protekle polusezone za Zrinjski odigrao pet utakmica u prvenstvu, te dvije u Kupu, a kroz karijeru je ranije nastupao za Osijek, Široki Brijeg, Mladost Doboj Kakanj, Travnik, Busovaču, Gmund...

Sliškoviću nije zamjerio

I dok su mnogi igrači imali primjerdbe zbog male minutaže, Laštro svom sada već bivšem terenu Sliškoviću nije prigovarao, poštovao je svaku odluku...

"Istina je da se nisam mnogo naigrao, ali trener odlučuje o tome, moje je da poštujem to. Teško je, naravno, kada si na klupi. Bude loših momenata i noći kada baš i ne spavaš, ali u životu treba biti uporan i čekati svoju šansu. Osvajanje titule je za mene bilo više timski nego pojedinačno, pa sam to tako i gledao", rekao je Laštro, a o Blažu je imao samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobar je, stvarno. Nema mu čovjek šta zamjeriti, a ni prigovoriti. Puno razgovara sa igračima i razumije štošta."


Sa mostarskim timom je osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi