Latviji ponestalo snage: Lihtenštajn osvojio prvi bod

Remi naših protivnika iz grupe

Latviji ponestalo snage: Lihtenštajn osvojio prvi bod

A. Haznadarević

Meč posljednjeplasirane dvije ekipe u našoj G-grupi Lihtenštajna i Latvije, završen je remijem rezultatom 1:1.

U ovaj susret, Latvija je ušla kao petoplasirana ekipa sa samo tri boda ka kontu, dok je Lihtenštajn poražen u sva četiri odigrana meča, te nije imao niti jednog boda.

 

Ipak, najveći autsajderi grupe u kojoj igra i Bosna i Hercegovina, prvi su došli do vodstva, kada je Michele Polverino pogodio mrežu Latvije u 20. minutu meča.

 

Odličan tempo igre je bio u ovoj ranoj fazi meča, pa je Latvija samo deset minuta kasnije uspjela doći do poravnanja. Strijelac je bio Aleksandrs Cauna.

 

U nastavku, na terenu se mogla vidjeti velika borba, ali veća uzbuđenja su izostala, pa su se i jedna i druga momčad morale zadovoljiti sa po jednim bodom.

 

Ovakav ishod je u najmanju ruku i jednu i drugu ekipu ostavio skoro pa bez šansi u nastavku, što sasvim sigurno odgovara našim Zmajevima.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, grupa G:

Lihtenštajn - Latvija 1:1 (Polverino 17 / Cauna 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.