Meho Kodro napustio Lausanne s kojim je ispisao historiju kluba
Kodro i Avdić na jednom od treninga

Klub se od bh. trenera oprostio biranim riječima

Meho Kodro napustio Lausanne s kojim je ispisao historiju kluba

Samir Mlaćo

Bh. trener Meho Kodro više nije šef struke švicarskog drugoligaša Lausanne Ouchy.

Lausanne su trenutno na sedmom mjestu Challenge lige, a dvije strane su odlučile da se raziđu.

Čelnici kluba željeli su da produže saradnju za novu sezonu sa Kodrom te videom analitičarom Erminom Avdićem koji je činio stručni štab ovog kluba, no to se neće desiti.

Klub se od Kodre oprostio biranim riječima, što dovoljno govori kakav je utisak ostavio iza sebe.

"Dolazak Mehe Kodre tokom vansezone 2020. godine poklopio se sa klupskom ambicijom da profesionalizira svoju sportsku strukturu. Izazov koji su uspješno prihvatili bosansko-španski trener i njegov štab, što je omogućilo FC Lausanne da stvori reputaciju čvrste i razigrane ekipe, sposobne da se takmiči s velikanima švicarskog fudbala, o čemu svjedoči historijsko treće mjesto ostvareno na kraju prvenstva 2020.-2021. godine ili ubjedljiva pobjeda 4:0 protiv FC Siona u Kupu Švicarske“, stoji u objavi kluba putem zvanične stranice.

"Više od statistike, pamtit će se važne tačke iz Kodrine ere: profesionalnost, iskustvo i vizija. Diskretna, ali simpatična osoba, Meho Kodro se može cijeniti po svojim ljudskim kvalitetima. FC Stade Lausanne mu se želi iskreno zahvaliti na njegovom radu i doprinosu klubu, te mu želi mnogo uspjeha u budućnosti. Hvala Meho", dodaje se u objavi.

Top Komentari

Mowzilla
Kodro treba u repci da nastavi tamo gdje je stao 2008. zajedno sa Barbarezom u strucnom stabu ⚜️
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi