Šok i nevjerica: Velika zvijezda mora platiti 10 miliona ako želi da zaigra na Mundijalu

Među najboljim je na svijetu

Šok i nevjerica: Velika zvijezda mora platiti 10 miliona ako želi da zaigra na Mundijalu

Admin Čaušević

Uskoro se očekuje da selektori učesnika Svjetskog prvenstva objave spiskove igrača na koje će računati tokom najvažnijeg sportskog događaja u 2022. godini.

Jedan od najboljih napadača svijeta Lautaro Martinez bi vrlo lako mogao propustiti Mundijal u Kataru i to iz razlog što će mu biti zabranjen ulazak u tu zemlju.

Svim osobama koji vode neki sudski sport je zabranjen ulazak u Katar, a Martinezov sa bivšim agentima, posebnom Betom Yaqqueom traje već neko vrijeme.

Argentinac je sebi zakomplikovao situaciju prije nekoliko godina kada je potpisao ugovor vezan za prava na lik te ga je obnovio neposredno prije transfera u Inter, a poslije toga je nezakonski promijenio i menadžera.

Martinez se nadao da će se sve završiti, ali se situacija zakomplikovala na sudu u Milanu kada je promijenjen sudija, pa je suđenje prolongirano na neodređen period jer se novi sudija mora upoznati sa kompletnim slučajem.

Upravo je u tome i najveći problem jer u Kataru nemaju pustiti nikog u zemlju protiv kojeg se vodi bilo kakav postupak. Slično je i sa Rodrigom De Paulom koji je u sporu sa bivšom ženom.

Napadač Intera je pokušao pronaći dogovor, međutim na kraju je bio on taj koji je odbio prijedlog pomirenja jer se nadao da će sve biti okončano tokom suđenja u septembru koje je na kraju odgođeno.

Na ljeto 2021. godine Martinez je za menadžera izabrao Alejandra Camana, a da bi taj dogovor bio i legitiman Argentinac mora platiti čak 10 miliona eura koliko iznosi klauzula.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegovi bivši menadžeri su se žalili da nikad nisu dobili ni komisiju za realizaciju transfera u Inter pa je situacija sada poprilično jasna.

Martinez do novembra mora platiti 10 miliona eura ili pronaći neki dogovor sa menadžerima, u protivnom Svjetsko prvenstvo u Kataru će gledati ispred tv ekrana.

Top Komentari

Dragan_B
Sok i vjeverica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi