Lazarević pred Zrinjski: Igrači u ovom trenutku sami sebe motivišu

Derbi na Tušnju

Lazarević pred Zrinjski: Igrači u ovom trenutku sami sebe motivišu

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode sutra igraju pred svojim navijačima protiv Zrinjskog u derbiju desetog kola Premijer lige BiH.

Iako situacija u Slobodi nije idealna zbog teškog finansijskog stanja ovaj tim se nalazi na šestom mjestu sa 12 bodova. Igrači Slobode sutra će biti na velikom ispitu jer im u goste stiže mostarski Zrinjski.

Pred ovaj meč danas je na Tušnju održana press konferencija na kojoj su se obratili javnosti Mile Lazarević i Samir Bekrić. Trener Slobode poručio je da se nada da će njegov tim biti neporažen protiv itekako kvalitetnog protivnika.

"Nakon poraza protiv Mladosti gdje smo željeli, možda i zaslužili da budemo neporaženi, očekujemo izuzetno kvalitetnu ekipu Zrinjskog. Šta reći o njima osim da su sjajna ekipa sa Miljanom Govedaricom koji igra u životnoj formi. On im je najvažniji igrač. Nadam se da ćemo ostati neporaženi", rekao je Lazarević i otkrio da li je teško motivisati ekipu pored svih problema: "Oni u ovom trenutku sami sebe motivišu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Slobode objasnio je da su Maksimović i Amer Bekrić van stroja, dok Smajić trenira po posebnom programu. Također, osvrnuo se i na neigranje Ivetića u prethodne dvije utakmice.

"Maksimović i Amer Bekić povrijeđeni, Smajić zbog velikog propusta treninga radi po posebnom programu. Ivetić? Plod toga je što je zadnje dvije-tri utakmice on podbacio u igri i to je jedini razlog što nije igrao", dodao je trener Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Dzaba vala i da ste kompletni,vi sutra gubite ko i svaki put.Iskreno zao mi je ali je tako.
6 5
Gospodin007
Druga liga
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi