Lazarov: Poraz od Francuske je bio očekivan

Najbolji rukometaš Makedonije

Lazarov: Poraz od Francuske je bio očekivan

Reprezentacija Makedonije je u svom prvom meču na Evropskom prvenstvu doživjela poraz od Francuske rezultatom 30:23.

Makedonci su u prvom poluvremenu pružili dobar otpor braniocu naslova evropskog prvaka, a najbolji igrač Kiril Lazarov ipak nije mogao sam.

"Ruku na srce, poraz od Francuske bio je očekivan. Znali smo protiv kakve selekcije igramo. U prvom poluvremenu smo bili u egalu i tu smo vidjeli da Francuzi nisu nepobjedivi. Ipak, protivnik je u nastavku utakmice pokazao svoju snagu i došao do pobjede od sedam golova razlike. Već se okrećemo narednim utakmicama u kojim želimo izboriti plasman dalje", izjavio je nakon utakmice Lazarov, koji je potom dodao:

"U našoj grupi su još Srbija i Poljska, a sigurno je da neće biti lako plasirati se dalje. Naredno kolo donosi nam utakmicu protiv Poljske, koja je vrlo kvalitetna reprezentacija. Uz pomoć svojih navijača, Poljaci mogu biti čak i opasniji od Francuza".

Najbolji igrač Makedonije i jedan od najboljih rukometaša svijeta je u porazu od Francuske postigao devet golova i bio najefikasniji igrač na utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi