Obrvan odabaro igrače koje će voditi na Evropsko prvenstvo

Selektor Makedonije

Obrvan odabaro igrače koje će voditi na Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Selektor rukometne reprezentacije Makedonije, Ivica Obrvan, objavio je spisak igrača na koje će računati u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Na Obrvanovom spisku našlo se 17 rukometaša, a hrvatski stručnjak istakao je da mu je ovaj izbor jedan od najtežih momenata u karijeri.

"Ovo je jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri. Svi momci koji su bili na pripremama su zaslužili da budu u timu, no želje su jedno, a pravila nalažu drugo. Želim reći da niti jedan igrač koji se nije našao na spisku nije otpisan i momci su svjesni da moraju biti spremni da odgovore na poziv ukoliko se ukaže potreba za tim", izjavio je Obrvan.

Makedonija se nalazi u grupi A zajedno sa Francuskom, Poljskom i Srbijom, a na Obrvanovom spisku su: Borko Ristovski, Daniel Dupjačanec, Goce Georgievski, Vlatko Mitkov, Kiril Lazarov, Naumče Mojsovski, Filip Mirkulovski, Nemanja Pribak, Filip Kuzmanovski, Filip Lazarov, Dejan Manaskov, Goce Ojleski, Stojanče Stoilov, Žarko Peševski i Nikola Markoski, Velko Markoski i Aco Jonovski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi