Laziju tri boda na Meazzi, Melo tragičar meča
Foto: EPA

Pobjeda Lazija

Laziju tri boda na Meazzi, Melo tragičar meča

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lazija savladali su Inter na Giuseppe Meazzi 2:1 u susretu 17. kola italijanske Serie A.

Već nakon pet minuta igre gosti su poveli. Antonio Candreva je iskoristio nepažnju odbrane domaćeg tima, te je matirao Samira Handanovića za prednost od 1:0.

Jalovi su bili napadi Intera u prvom dijelu, a Candreva je u finišu prvog dijela mogao povećati prednost, no bio je neprecizan.

Na odmor se otišlo vodstvom gostiju, a nastavku je viđena bolja igra Intera, koji u 61. minuti dolaze do izjednačenja. Mauro Icardi je pobjegao odbrani Lazija, te je pogodio za 1:1.

Međutim, u 86. minuti susreta gosti iz Rima dolaze do pobjede. Felipe Melo je skrivio penal, Paolo Mazzoleni je svirao penal. Candrevin udarac brani Handanović, ali odbitak šalje u mrežu za pobjedu Lazija od 2:1.

Melo je do kraja susreta i isključen, te je postao pravi tragičar.

Seria A, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Lazio 1:2 (Icardi 61' / Candreva 5', 87'p)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti