Lazio eliminisao Milan na San Siru
Pandev donio prolaz Laziu

Kup Italije

Lazio eliminisao Milan na San Siru

Edmir Škorić

Večeras je u Milanu odigrana utakmica italijanskog Kupa, Lazio je golovima Zaratea i Pandeva okrenuo rezultat u svoju korist i tako napravio iznenađenje.

Milanu ne ide u posljednje vrijeme, to je očito, a poslije ove utakmice sa Laziom, i najveći optimisti "crveno-crnih" mogu biti zabrinuti.

Ancelotti se oldučio za rezervni sastav, s tim da je u igri ostavio Kaku, Seedorfa i Ronaldinha, koji ipak nisu uspjeli pomoći Milanu da izbaci "nebesko-plave" iz Kupa.

Tako je na gol, nakon dugo vremena stao rezervni golman Dida. U zadnjoj liniji igrali su Antonini, Senderos, Kaladze i Favalli. Vezni red je bio kompletan, uz igranje Flaminija i Emersona. Jedini napadač večeras u dresu Milana bio je Ukrajinac Shevchenko.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a nešto bolji su ipak bili igrači Milana, Ronaldinho je imao i jednu dobru priliku iz slobodnog udarca, ali kao što smo već napisali, "half-time" na semaforu, stajalo je 0:0.

Ključni trenutak utakmice bio je onaj u 66. minuti, kada je isključen Emerson, iz sasvim opravdanog razloga. Ali, unatoč igraču manje, "rossoneri" dolaze do prednosti 15 minuta prije kraja utakmice. Stari majstor je napokon proradio, naravno riječ je o Shevchenku koji je ove sezone na posudbi iz londonskog Chelsea.

Da, trenutak u 66. minuti je bio ključan, a to se moglo primijetit u 87. minuti kada je Zarate poravnao rezultat nakon pogođenog jedanesterca. 

Poslije kraćeg odmora, igrači su izašli na teren i počeli su produžetci, a s(p)retniji su bili gosti iz Rima, koji su preko Makedonca Pandeva eliminisali Milan na San Siru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

AC Milan - SS Lazio 1:2 (1:1)
Shevchenko 77'
Zarate 87' (penal)
Pandev 93' (produžetci)

Milan: Dida, Antonini (Jankulovski 74), Senderos, Kaladze, Favalli; Flamini, Emerson, Seedorf (Zambrotta 74), Kakà, Ronaldinho, Shevchenko (Cardacio 85).

Lazio: Muslera; Lichtsteiner (Meghni 42), Rozehnal, Diakitè, Kolarov; Dabo (Mauri 84), Ledesma, De Silvestri; Rocchi (Zarate 73); Foggia, Pandev.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.