Juventus "visio" u Rimu, ali se onda ukazao Milik i odveo Staru damu u finale Kupa Italije

Pirova pobjeda Lazija

Juventus "visio" u Rimu, ali se onda ukazao Milik i odveo Staru damu u finale Kupa Italije

Eldar Ganibegović

Lazio je večeras s 2:1 slavio protiv Juventusa u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije, no kako je tim iz Torina s 2:0 slavio u prvom meču, prošao je dalje. 

Već u 12. minuti je Lazio došao do prednosti. Taty Castellanos je nadskočio sve i glavom pogodio za prednost rimskog kluba.

Dušan Vlahović je imao dobru šansu u 23. minuti, no Mandas je izašao kao pobjednik iz duela s njim i odbranio njegov udarac.

Mattia Perin je bio junak Juventusa u 44. minuti. Ponovo je u prilici bio Taty Castellanos, no ovaj put nije pogodio.

Četiri minute igre u drugom poluvremenu je trebalo Laziju da dođe do drugog gola i anulira prednost Juventusa iz prve utakmice. Strijelac je opet bio Castellanos.

Uslijedile su zatim dvije velike šanse za Juventus. U 56 i 57. minuti šanse je imao Dušan Vlahović, ali nije pogodio.

Oglasi

Minut kasnije mogla je doći kazna. Taty Castellanos je mogao do hat-tricka, no Perin ga zaustavlja i ostavlja Juventus u igri.

Gol vrijedan prolaska dalje za Juventsu u 83. minuti je postigao Milik. Weah je poslao sjajan pas, a Poljaku nije bilo teško pogoditi.

Juventus će igrati u finalu protiv Atalante ili Fiorentine. Fiorentina je slavila u Firenci 1:0, a revanš u Bergamu igra se sutra od 21 sat.

Finale Kupa Italije na rasporedu je 15. maja 2024. godine i ostaje da vidimo ko će biti protivnik Juventusa.

Coppa Italia, polufinale, revanš utakmica:

Lazio - Juventus 2:1 (ukupno 2:3)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi