Dušan Vlahović za L'Equipe otkrio tajnu, želi uraditi ono što je na Balkanu uradio samo Luka Modrić

Govorio i o svom statusu u Juventusu

Dušan Vlahović za L'Equipe otkrio tajnu, želi uraditi ono što je na Balkanu uradio samo Luka Modrić

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Dušan Vlahović dao je intervju za ugledni L'Equipe u kojem je pričao o svojoj karijeri i planovima za budućnost, te je otkrio koja mu je najveća želja kada je fudbal u pitanju.

Vlahovića svaki prelazni rok mediji povezuju s pojedinim evropskim velikanima, ali od transfera srbijanskog napadača nije bilo ništa i on je još uvijek član Juventusa i čini se da planira tako i da ostane.

Napadač Stare dame dao je intervju za L'Equipe u kojem se dotakao i špekulacija oko njegovog odlaska, odnosno povezivanje s transferom u PSG koje je bilo aktuelno tokom zimskog i ljetnog prelaznog roka.

"PSG? Čuo sam neke špekulacije, ali nisam zainteresovan da to dalje slušam i čitam jer tu nema zaista ništa konkretno. Cilj mi je da budem što više fokusiran na svoje igre i kako da budem što bolji", rekao je Vlahović i nastavio.

"Imam još uvijek dvije godine ugovora s Juventusom i sretan sam ovdje. Želim s ovim klubom da osvojim važne titule i kada to napravim onda možemo pričati o nekim drugim klubovima".

Vlahovića mnogi spominju kao moguću zamjenu za Kyliana Mbappea koji na ljeto vjerovatno napušta PSG, a Srbin se dotakao i sjajnog francuskog napadača.

Oglasi

"On ima tek 25 godina, a već je osvojio skoro sve što je mogao. Evo dao je i ove sezone preko 40 golova što dovoljno pokazuje kakav je napadač. Ko god dođe na njegovo mjestu u PSG neće mu biti lako".

Također, Vlahović se dotakao prošle sezone gdje nije bio baš na nivou, ali ove pruža znatno bolje partije.

"Nisam bio fizički u najboljoj formi prošle sezone, ali ove godine je to drugačije. Dosta sam radio da napredujem na tom polju i dao sam 16 golova u prvenstvu što je očit napredak. Mogao sam dati i više, ali sezona još uvijek traje", govori Vlahović.

Ono što je posebno interesantno jeste da je Vlahović otkrio svoju tajnu i najveću želju koju ima kada je fudbalu u pitanju što se tiče individualnih nagrada. Jasno je da je to skoro nemoguća misija koju je uspio na Balkanu da ostvari samo Luka Modrić.

Oglasi

"Volio bih da budem fudbaler kojeg će se svi sjećati. Osvajanje Zlatne lopte je moj san i najveća želja. To mi je cilj i vjerujem da je u fudbalu sve moguće", zaključio je srbijanski reprezentativac.

Pored 16 golova na 28 mečeva u Seriji A Vlahović je upisao i tri asistencije, a uspio je zabiti i jedan pogodak u Kupu Italije na tri odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 24-godišnji napadač u Stari damu je stigao početkom 2022. godine za čak 84 miliona eura i još uvijek se čeka da zablista u punom sjaju u dresu Juventusa.

Vlahović se pored PSG-a prethodni period povezivao i s Arsenalom, Bayernom i Real Madridom, ali konkretnih ponuda na adresu Juventusa nije bilo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi