Lazio, Marseille i Leipzig u četvrtfinalu Evropske lige
Foto: EPA

Zanimljive utakmice širom Starog kontinenta

Lazio, Marseille i Leipzig u četvrtfinalu Evropske lige

M. Šljivak

Lazio, Marseille i RB Leipzig plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige.

Lazio je kao gost savladao Dynamo u Kijevu sa 0:2, te su prošli dalje nakon neriješenog rezultata u prvoj utakmici (2:2).

Do vodsta su gosti došli u 23. minuti. Pogodio je Lucas Leiva nakon ubačaja Luisa Alberta iz kornera, da bi tačku na ovaj meč postavio Stefan de Vrij golom za 0:2 u 83. minuti meča. Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić je u dresu Lazija odigrao 70 minuta u ovom duelu.

Marseille je slavio u Bilbao kod Athletica sa 1:2 i lagano su završili dvomeč protiv ovog tima. Payt sa penala i Ocampos su postigli golove za goste, dok je gol za domaće postigao Inaki Williams.

Zenit i RB Leipzig su odigrali izuzetno dobar meč. Završilo je 1:1, a na kraju su gosti ostvarili plasman dalje zbog pobjede od 2:1 u prvom meču.

Augustin je u 22. minuti pogodio za 1:0, a u nadoknadi prvog dijela Driussi je poravnao na 1:1. Veliki broj šansi viđen je u nastavku, Werner je promašio penal za gosti, ali ih na kraju nije koštalo i njemački tim je prošao dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Evropska liga, osmina finala:

Athletic - Marseille 1:2
Dynamo Kiev - Lazio 0:2
Zenit - RB Leipzig 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi