Lazio nastavio seriju, u Rimu pao i Torino

Nova pobjeda rimske ekipe

Lazio nastavio seriju, u Rimu pao i Torino

Endin Čaušević

Fudbaleri Lazija savladali su na domaćem terenu Torino sa 3:1 u meču 28. kola italijanske Serije A.

Lazio je od prve minute bio bolji protivnik na terenu i prvom dijelu imao je nekoliko sjajnih prilika premo Immobilea i Andersona, ali je na kraju prvog dijela rezultat bio 0:0. Ipak, desetak minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno domaćoj ekipi da povede.

Vodstvo Laziju donio je nekadašnji napadač Torina, Ciro Immobile, na veliku radost domaćih navijača. No, u 72. minuti meča Torino je uspio da izjednači. Iturbe je asistirao, a rezervista Maxi Lopez zatresao je mrežu Lazija za 1:1.

Kada su svi očekivali da će Lazio i Torino podijeliti bodove na scenu je stupio Balde Keita koji je u 87. minuti pogodio za 2:1. Ipak, to nije bio kraj jer je u prvoj minuti sudijske nadoknade Anderson je na asistenciju Lulića postavio konačnih 3:1 za Lazio.

Lazio je sada četvrti na tabeli Serije A sa 56 bodova i ovo im je peta pobjeda zaredom. S druge strane, Torino je na desetom mjestu sa 39 bodova i Evropa im je sada sve dalja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 28. kolo:

Lazio - Torino 3:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi