Lazio očitao lekciju "moćnom" Milanu
Foto: EPA

Uz maestralnu partiju Immobilea

Lazio očitao lekciju "moćnom" Milanu

Derbi meč 3. kola Serije A odigrali su danas na Olimpicu Lazio i Milan, a domaći tim je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1.

Iako je Milan ovog ljeta potrošio mnogo novca kako bi pojačao svoj kadar, u čemu je objektivno i uspio, fudbaleri Simonea Inzaghija su na jednoj utakmici ukazali Rossonerrima na sve probleme koji su očigledno i dalje prisutni.

Na prvi gol se čekalo do 38. minute kada je dosuđen jedanaesterac za Lazio. Siguran izvođač bio je Ciro Immobile, koji je time započeo svoj šou. Četiri minute kasnije, Immobile je fantastičnim golom povisio rezultat na 2:0, a asitenciju je upisao naš Senad Lulić.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Lazio je nastavio sa razbijanjem Milana. Immobile je u 48. minuti kompletirao svoj hat-trick, za koji mu je bilo potrebno samo 10 minuta igre, da bi u 50. Luis Alberto nakon sjajne kontre zabio za 4:0. Ovoga puta je asistent bio Immobile, koji je učestvovao kod sva četiri pogotka Lazija koja su postignuta u razmaku od samo 12 minuta.

Razbijeni Milan je do kraja utakmice ipak uspio stići do smanjenja zaostatka. Montolivo je u 55. minuti postigao počasni gol za Rossonerre i tako postavio konačan rezultat utakmice, koju će ekipa sa San Sira pokušati što prije zaboraviti.

Do kraja utakmice, obje ekipe su stvorile još po nekoliko prilika ali najvažnije je spomenuti isključenje Parola u 93. minuti. Iskusni veznjak Lazija je bespotrebno dobio drugi žuti karton i tako nešto ranije završio svoj nastup.

Lazio je ovom ubjedljivom pobjedom došao do trećeg mjesta na tabeli nakon nepotpunog trećeg kola. Nebeskoplavi sada imaju sedam bodova, dva manje od Juventusa i Intera, dok je Milan šesti sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac Senad Lulić i danas je kao kapiten predvodio Lazio, a teren je napustio u 65. minuti kada ga je zamijenio Jordan Lukaku.







Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi