Lazio odbio 70 miliona eura za Milinković-Savića

Potvrdio Igli Tare

Lazio odbio 70 miliona eura za Milinković-Savića

Fudbaler Lazija Sergej Milinković-Savić (22) mogao je postati apsolutni rekorder rimskog kluba da su na Olimpicu odlučili prihvatiti ponudu koja je iznosila čak 70 miliona eura.

Sergeja je pokušao dovesti Juventus, koji je na zahtjev Massimiliana Allegrija već nekoliko puta pokušao dovesti ključnog fudbalera Nebeskoplavih.

Ipak, nijedna njihova ponuda nije bila tako izdašna kao posljednja, ali čak ni ona nije bila dovoljna da se dovede sjajni fudbaler iz Srbije.

Za Milinković-Savića je bio zainteresovan još jedan klub, čije ime sportski direktor Lazija nije želio otkriti, ali je istakao da je i ta ponuda bila slična Juventusovoj. Također, ni Sergej nije želio sada otići u Juve, već nastaviti razvoj u Laziju.

Iz Lazija su poručili Juventusu da će biti spremni da pregovaraju za godinu dana, ali da će tada vrijednost Sergeja Milinković-Savića dodatno porasti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon odlaska Paula Pogbe, trener Juventusa Massimiliano Allegri traga za profilom veznog igrača kakav je popularni SMS i jasno je da će iz Torina ponovo pokušati da ga dovedu, ali tek dogodine.

Podsjetimo, Lazio je jučer prodao Baldea Keitu Monacu za 30 miliona eura, a prethodno je u Milan otišao i Lucas Biglia, pa bi sada zaista bilo previše da su Nebeskoplavi u tako kratkom intervalu ostali bez još jednog od glavnih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti