Lazio ostaje bez Caceresa, ali na meti su dva provjerena igrača

Nebeskoplavi se žele pojačati

Lazio ostaje bez Caceresa, ali na meti su dva provjerena igrača

Lazio je 2018. godinu završio na četvrtom mjestu Serije A, što je pozicija na kojoj Nebeskoplavi žele biti i na kraju sezone.

Kako se bliži januarski prelazni rok, sve se više govori i o promjenama u ekipi Simonea Inzaghija, a za sada je prilično izvjesno da će ekipu sa Olimpica napustiti Martin Caceres.

Lazio već traži alternativu na poziciji desnog beka, a za sada se spominju dva provjerena imena. Prva želja je Matteo Darmian, a alternativa Davide Zappacosta.

Matteo Darmian ima slabu minutažu u Manchester Unitedu, a ugovorom je za Crvene đavole vezan do kraja sezone. To znači da bi Lazio mogao dovesti 29-godišnjeg Italijana za neki simboličan novčani iznos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o Zappacosti, on je za Chelsea ove sezone nastupio na devet utakmica ali od toga je sedam odigrao u Evropskoj ligi i EFL Cupu, gdje Plavci nastupaju sa kombinovanim sastavom. U Premier ligi je na dvije utakmice sakupio ukupno 18 minuta.

Izvjesno je da ni Darmian, ni Zappacosta nemaju mjesta u Unitedu odnosno Chelseaju, ali bi za Lazio sasvim sigurno predstavljali odlična pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi