Lazio preko Rome do finala Kupa Italije

Pirova pobjeda Rome u revanšu

Lazio preko Rome do finala Kupa Italije

Fudbaleri Lazija plasirali su se u finale Kupa Italije iako su danas izgubili od Rome sa 3:2 u revanšu polufinala.

Lazio je prvi meč pobijedio sa 2:0 i bilo je jasno da su pred večerašnju utakmicu favoriti za prolazak u finale, a na kraju nisu imali većih problema. Roma je krenula ofanzivno te je Džeko već na startu meča imao dobru šansu, ali šutirao je pored gola. 

Lazio je do vodstva stigao u 37. minuti preko Milinković-Savića i već tada je bilo jasno da će Roma teško do finala. Ipak, nadu navijačima Vučice vratio je El Shaarawy koji jue samo šest minuta kasnije postigao gol za izjednačenje. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Nastavak meča je donio tri gola, dva u mreži Lazija i jedan u mreži Rome. Lazio je do novog vodstva stigao u 56. minuti preko Cire Immobilea koji je potvrdio plasman svoje ekipe u veliko finale. Ipak, Roma je do kraja uspjela da preokrene rezultat i da pobjedi sa 3:2, ali to  im nije bilo dovoljno jer su im falila još dva pogotka za finale. 

Drugi i treći gol za Vučicu postigao je Mohamed Salah. Lazio će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Napoli-Juventus koji je na rasporedu sutra. Podsjetimo, Juve je prvi meč riješio u svoju korist sa 3:1. Senad Lulić i Edin Džeko odigrali su cijeli meč za svoje ekipe večeras.



Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi